Forum Gökkuşağı
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forum Gökkuşağı

Forum Gökkuşağı. Sevginin Saygının Buluştuğu Tek Adres..
 
AnasayfaKapıLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 **ZeYTiN YaĞLı YeMeKLeR**

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşk Meleği
Forumun Kraliçesi
Forumun Kraliçesi
Aşk Meleği


Mesaj Sayısı : 595
Kayıt tarihi : 05/08/08

**ZeYTiN YaĞLı YeMeKLeR** Empty
MesajKonu: **ZeYTiN YaĞLı YeMeKLeR**   **ZeYTiN YaĞLı YeMeKLeR** Icon_minitimeSalı Ağus. 05, 2008 8:45 am

bu başlık altında soğuk yiyebilecegimiz yemek tariflerini yazabilirsiniz..
kolay gelsin..
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://gokkusagi.forum.st
Aşk Meleği
Forumun Kraliçesi
Forumun Kraliçesi
Aşk Meleği


Mesaj Sayısı : 595
Kayıt tarihi : 05/08/08

**ZeYTiN YaĞLı YeMeKLeR** Empty
MesajKonu: Geri: **ZeYTiN YaĞLı YeMeKLeR**   **ZeYTiN YaĞLı YeMeKLeR** Icon_minitimeÇarş. Ağus. 06, 2008 8:10 am

**ZeYTiN YaĞLı YeMeKLeR** E3AF71BE0500D649A544F982b

Sebze buketi

(6 kişilik) 1 orta boy soğan
* 1 havuç
* 10 tane yeşil fasulye
* 2 orta boy patates
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 su bardağı mısır
* 1/2 demet dereotu
* 1 su bardağı su
* Tuz

Önce malzemeleri hazırlayın. Havucu ve patatesleri iri küp şeklinde doğrayın. Fasulyeleri yıkayıp, ayıkladıktan sonra dikine kesin. Soğanı dörde bölün. Dereotunu çok ince kıyın. Zeytinyağında soğanı ve havucu yumuşayıncaya kadar pişirin. Fasulye ve patatesi ilave edin ve karıştırarak 5 dakika hızlı ateşte pişirin. Mısırı ve 1 bardak suyu katıp, ağır ateşte tencerenin kapağını kapamadan 5 dakika pişirin. Üzerine dereotu serperek sıcak veya soğuk servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://gokkusagi.forum.st
Aşk Meleği
Forumun Kraliçesi
Forumun Kraliçesi
Aşk Meleği


Mesaj Sayısı : 595
Kayıt tarihi : 05/08/08

**ZeYTiN YaĞLı YeMeKLeR** Empty
MesajKonu: Zeytinyağlı Enginar Tarifi   **ZeYTiN YaĞLı YeMeKLeR** Icon_minitimeCuma Ağus. 15, 2008 3:19 am

Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Malzemeler

6 adet dondurulmuş veya cam kavanozda muhafaza edilmiş enginar
2 adet havuç
1 ufak paket dondurulmuş bezelye
5 adet arpacık soğan veya yemeklik soğan
1 su bardağı zeytinyağı
Dereotu
2 limon
6 adet şeker


Yapılışı

Enginarlar yıkanır, 1-2 dakika limonlu suda bırakılır. Diğer tarafta ayıklanıp yıkanmış havuç 1-2 dakika haşlandıktan sonra küp küp doğranır. Bezelye ile karıştırılır. Arpacık soğanlar doğranır ve limonlu sudan çıkarılan enginarlar altı düz bir tencereye konur. İçlerine birer arpacık soğan, havuç bezelyeli karışım, birer adet kesmeşeker (arzuya göre herbir enginar için yarım kesmeşeker de olabilir). Az tuz ilave edilir. Zeytinyağı ve 1 adet limonun suyu çırpılır ve enginarların üzerine gezdirilerek tamamı tencereye dökülür. 1 bardak su ilave edilip kapağı hiç açılmadan 20 dakika orta hararetli ateşte pişirilir. Enginarlar soğuduktan sonra servis tabağına alınır ve dereotu ile süslenerek servis yapılır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://gokkusagi.forum.st
 
**ZeYTiN YaĞLı YeMeKLeR**
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Forum Gökkuşağı :: BAYANCA :: YEMEK TARİFLERİ-
Buraya geçin: